2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Geréb: jogerősen felfüggesztett

Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta foglalkozásai gyakorlásától Geréb Ágnest a bíróság, közölte az MTI alapján a Weborvos..

A Fővárosi Törvényszék ezzel súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét.

A törvényszék közleményében felidézte: a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság tavaly novemberben Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és kuruzslás vétsége miatt halmazati büntetésül egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Emellett a vádlottat három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyász foglalkozás gyakorlásától.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett határozatában Geréb Ágnest bűnösnek mondta ki az ellene felhozott vádakban, de megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. A kiszabott börtönbüntetés időtartamát egy év hat hónapra súlyosította, a három év próbaidőt helybenhagyta. A szülész-nőgyógyász foglalkozástól eltiltás időtartamát háromról öt évre súlyosította, és a vádlottat a szülésznői tevékenységtől is eltiltotta öt évre, írja a lap.

(forrás: MTI, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink