hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egészségipar

Géntérkép 1000 dollárért, akár egy óra alatt

Mindössze 1000 dollárért néhány óra alatt képes lesz meghatározni egy ember génállományának felépítését a GE.

A cég fejlesztése alatt álló új berendezéssel megismerhetjük saját genetikai térképünket, ami segít rejtett betegségeink feltárásában és a kezelési mód kiválasztásában egyaránt. A cél elérése érdekében a GE New York állambeli Globális Kutatóközpontjának Biotudományi és Technológiai Részlege, amely most ünnepelte ötödik születésnapját, egy új DNS vizsgálati eljárást dolgoz ki dr. John Nelson vezetésével.

 A GE fejlesztése alatt álló módszer, amely töredékére csökkenti a jelenleg 50 000 dollárba kerülő genetikai vizsgálat költségeit, képes információt adni egy-egy kiválasztott DNS szakaszról is. Teljes génállományunk feltérképezésének bonyolultságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sejtjeink mintegy 30 000 gént tartalmaznak.
 
A technológiát a GE ötéves Kutatóközpontjának Biotudományi és Technológiai Részlegén véglegesítik. A digitális patológiában új üzletágat teremtő részleg a betegségek felismerését és kezelését segítő új-generációs diagnosztikai képalkotó anyagok és élettudományi eszközök kifejlesztésével foglalkozik.

Sajtóközlemény

Kapcsolódó cikk:

Csak egy autó árába kerül egy ember genetikai állományának leírása

cimkék

hirdetés

Könyveink