hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Gasztrointesztinális fertőzés miatt nem fogad betegeket az OPAI

Tegnap óta nem fogad betegeket a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, mert zárlatot rendeltek el a szubintenzíven.

Hétfő reggelre négy hasmenéses, hányós beteget észleltek az OPAI pszichiátriai szubintenzív osztályán, ezért az intézmény vezetője, dr. Németh Attila felvételi zárlatot rendelt el, és tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK).

Az NNK ezért arról tájékoztatta a budapesti kórházakat, hogy az OPAI ellátási területéről érkező, akut pszichiátriai fekvőbeteg-ellátásra szoruló betegeket – a határozat visszavonásáig – a fővárosban a Szent Imre, a Szent János, a Honvéd és a Dél-pesti Centrumkórház, valamint a Semmelweis Egyetem fogadja, Pest megyében pedig a váci Jávorszky Ödön és a kistarcsai Flór Ferenc kórházakba, valamint a pomázi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs intézetbe helyezhetőek el.

A neurológiai fekvőbeteg szakellátást igénylők ellátására a Semmelweis Egyetemet, a Honvédkórházat, az Uzsokit és az Országos Klinikai és Idegtudományi Intézetet jelölte ki a tisztifőorvos.

(forrás: MedicalOnline)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés