hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Gajdácsi József helyettes államtitkár

Gajdácsi Józsefet az egykori Országos Egészségbiztosítási Pénztár minisztériumhoz került feladatainak irányításával bízták meg, így elvben ő a felelős a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő (NEAK) hivatalának működtetéséért és gazdálkodásáért, írja a Népszava.

A kinevezésről szóló határozatot a miniszerelnök december elsején írta alá, de az új helyettes államtitkár megbízatása már november 15-étől érvényes. 

Gajdácsi József számára nem ismeretlen az E-Alap irányítása, hiszen korábban 2010-2015-ig az OEP főigazgató-helyettese volt. Onnan aztán kurtán-furcsán távozott: a hivatalos indoklás szerint azért mert Gajdácsi akkor a tudományos életbe szeretett volna továbblépni. Távozásában azonban szerepet játszhatott az is, hogy az egykori főigazgató-helyettes nevéhez kötődött az a finanszírozási tervezet, amely megyei szintre delegálta volna a források és kapacitások lakosságarányos szétosztását. A 2014 végén nyilvánosságra került elképzeléssel kapcsolatban akkor több szakmai szervezet is jelezte, hogy az számos sebből vérzik.

Gajdácsi József azóta sem lépett tudományos pályára, az OEP-ből való távozása után a Bajcsy Zsilinszky Kórház egyik orvosi vezetői posztját töltötte be néhány hónapig, majd onnan az Állami Egészségügyi Ellátó Központ stratégiai főigazgató-helyettese lett, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink