hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Füstirtás, segítséggel

A dohányzásról való leszokáshoz ajánl támogató társat közleményében az Európai Bizottság. Ígérik, az iCoach – a leszokást támogató „személyi edző” végigkísér a célig.

Az Európai Bizottság 2011-ben indította el az „A volt dohányosok megállíthatatlanok” kampányt azzal a céllal, hogy Európa-szerte támogassa a 24-35 éves korosztályt a leszokásban – emlékeztetnek a közleményben. A kampány egyik központi eleme az ingyenes iCoach, amely online és mobil alkalmazásként egyaránt elérhető, felhasználóbarát eszköz. Az iCoach – mint egy személyi edző - a leszokás folyamatának öt szakaszán vezeti végig a felhasználókat, az egyes leszokási szakaszokhoz kötődő célkitűzésekkel és folyamatos visszajelzéssel, bátorítással, javaslatokkal és tippekkel ad ösztönzést a következő lépésekhez. Az iCoach felhasználói erős közösséget alkotnak és örömmel osztják meg sikereiket, eredményeiket, egymást is motiválva és támogatva a végleges leszokás felé vezető úton.

Hazánkban 2011 óta már közel 14.000-en regisztráltak az iCoach-on; Európában pedig több mint 460.000 regisztrációt rögzítettek.

Az iCoach-ot aktívan használó dohányosok 36%-a a regisztrációt követő 3 hónapon belül leszokott a dohányzásról, míg azok a volt dohányosok, akik a füstmentesség fenntartásához vették igénybe az iCoach segítségét, 80%-ban sikeresen álltak ellen a visszaszokás kísértésének.

Itt a kampány magyar weboldala.

 

(forrás: Európai Bizottság)
hirdetés

Könyveink