hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Fül, fájás, ügyelet

Ellentmondásos visszhangot váltott ki a pécsi Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika kísérlete, hogy megszűrje az ügyeleti betegforgalmát – derül ki a BAMA írásából.

Több szülő is azzal a panasszal kereste fel lapunkat – írja a BAMA  –, hogy hiába keresték fel az éjszaka közepén Pécsett a Munkácsy utcai fülészeti klinika ügyeletét, ott nem látták el a fájdalommal küszködő gyermekeiket. Elmondásuk szerint az egyik családdal közölték, előbb menjenek el a gyermekklinikára beutalóért, míg a másik párt egyenesen kitessékelték, mondván, fülfájdalommal ki lehet bírni egy-két napot, majd a rendelési időben menjenek vissza.

A klinika vezetője, dr. Gerlinger Imre a lapnak elmondta, január elsejétől ügyeleti időben  csak a sürgősségi ellátó helyekről beutalóval érkező betegeket, valamint a halaszthatatlan szakellátást igénylő eseteket fogadják. Alapvetően ugyanis a Gyermekklinika az illetékes, ha ügyeleti időben kell egy fülfájós gyermeket ellátni. A Klinikai Központ célja az új rend bevezetésével az volt, hogy az ügyeleti időben ambuláns ellátásra érkezők száma csökkenjen, ugyanis ezen betegek száma az utóbbi időben jelentősen megnövekedett – olvasható a bama.hu-n, a cikkben, melyet a helyiek is gazdagon kommentáltak.

(forrás: BAMA)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés