hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A MedicalOnline folyamatosan tudósít az eseményről

Fórum az "Élhető Magyar Egészségügyért"

Interaktív fórum lesz ma Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és az egészségügy érdekképviseletei között. A rendezvényen részeredményt közöl a Magyar Rezidensszövetség arról, hogy eddig hány orvos helyezte ügyvédi letétbe felmondólevelét.

Az orvoselvándorlás, és lassan a szakdolgozók elvándorlása is drámai mértékben zajlik, miközben egyetlen érdemi intézkedés sem történt az elmúlt évek során, ami a megélhetésünket és a munkakörülményeinket javítaná. A helyzetet súlyosbítja, hogy kilátásban sincsenek ilyen intézkedések – olvasható a Facebook oldalán, amely szerint a meghívott vendégek között van Éger István, Bélteczki János és Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke.

A fórumon részeredményt közöl a Magyar Rezidensszövetség arról, hogy eddig hány orvos helyezte ügyvédi letétbe felmondólevelét, amelyeket akkor „élesítenének", ha év végéig nem sikerül megállapodni a kormányzattal a bérek rendezéséről.

Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke közölte, a sajtóban zajló egyoldalú üzengetés helyett a felek itt végre megoldási javaslatot tehetnek az egészségügy krízishelyzeteire, többek között az orvoselvándorlásra vagy a megalázóan alacsony bérhelyzetre, mert mint a fórum szervezői vallják: Ideje, hogy a kommunikációs pamfletek után végre színt valljon a jelenlegi egészségügyi vezetés: MIRE SZÁMÍTHAT A MAGYAR BETEG ÉS A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY?

A MedicalOnline folyamatosan tudósít az eseményről.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: Facebook, Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink