hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Gyógyítás

Fogyóban a H1N1-vakcina

Mára csupán 7300 adag térítéses H1N1 elleni vakcina van az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) raktárában – mondta a Világgazdaságnak Kárpáti Zsuzsanna főigazgató.

Ugyan kétmillió adag beszállítását kérhették volna a gyártó Omninvest Kft.-től, de csak 670 ezret hívtak le, mert ennyire volt igény az elmúlt hónapokban.

A kormány 4 millió térítésmentes vakcinát is rendelt a kockázati csoportokba tartozók (krónikus betegek, gyermekek, terhesek, stratégiai ágazatban dolgozók) számbavétele után. Ebből eddig több mint 3,1 millió fogyott el, valamivel több mint 800 ezer van raktáron. Ezt akkor szállítja ki az EKI a tisztiorvosi szolgálatoknak, ha elérkezik az új influenzajárvány második hulláma és úgy határoz az országos tiszti főorvos. Elmondta azt is, hogy ha igény lesz a térítéses oltóanyagra, úgy további készleteket rendelnek a gyártótól.
 
Megtudtuk azt is, hogy a patikák megrendelésére egymilliárd forint értékű vakcinát szállított ki az EKI, ebből 600 millió forint már befolyt, a többi számla kiegyenlítése folyamatban van.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés