hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Fogyatékkal élők fogászata

Eddig hozzávetőleg hétszáz, túlnyomórészt középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékkal élő pácienst láttak el a másfél éve létrehozott speciális fogászati centrumban az SE Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján - számol be a semmelweis.hu.

Az értelmi fogyatékkal élők fogászati ellátása speciális körülmények között történik, mert a betegek kevésbé együttműködőek, és gyakran a legegyszerűbb beavatkozásokat is csak altatásban lehet elvégezni náluk – olvasható a semmelweis.hu-n.

Az értelmi fogyatékkal élő gyerek és felnőtt betegek számára azért is fontos ez a lehetőség, mert a centrumban adottak a speciális feltételek a szakszerű ellátásukhoz – ilyen például az altatás biztosítása –, ami lehetővé teszi, hogy a hosszabb, fogmegtartó kezelések kerüljenek előtérbe a fogeltávolítások helyett. „A páciensek életminősége szempontjából nagyon jelentős előrelépés, hogy ma már sokkal több fogat mentenek meg, mint korábban, amikor többnyire a foghúzás mellett döntöttek a fogorvosok” – hangsúlyozta dr. Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés