hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Fogyasztónevelésre, mentőképzésre jön pénz (FRISSÍTVE: OMSZ...)

Három új egészséggel kapcsolatos, kisebb projektre is utalt pénzt határozatával a kormány a Magyar Közlöny legfrissebb kiadásának tanúsága szerint.

Fél-fél milliárd forintot kap a Debreceni Egyetem, illetve a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egy-egy új programra. Az előbbi célja „a közétkeztetés minőségi fejlesztésén, illetve a fogyasztói tudatosság növelésén és a szemléletformáláson keresztül a helytelen táplálkozással összefüggő, megelőzhető betegség-teher csökkentése, valamint az ezzel kapcsolatos halálozási statisztikák javítása”. Az utóbbié pedig „a tradíciók és tévhitek tudatos vásárlói szemlélettel történő felváltása, a táplálkozás egészségügyi veszélyeinek csökkentése, az egészségműveltség javítása”.

Kap újabb negyedmilliárdot az Országos Mentőszolgálat „a sürgősségi ellátórendszer különböző ellátási szintjeinek, szereplőinek módszertani és képzési támogatására”. „A fejlesztés eredményeképp (...) biztosítható a külső és belső gyakorlati képzések szervezése, a praehospitalis skill és szimulációs gyakorlatok vagy képzések szakemberek számára történő elérése” – írja a kormány 1305/2015. (V. 14.) határozata, amely innen tölthető le.

FRISSÍTÉS (2015.05.15. 15:05):
Sürgősségi Akadémia kialakítását kezdi meg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) – idézte az MTI az OMSZ projektvezetőjét, Gyöngyösi Pétert. A program célja, hogy a sürgősségi ellátást végző szakemberek és a laikusok számára is olyan képzőközpont-hálózatot alakítsanak ki, ahol a betegek veszélyeztetése nélkül tudják gyakorolni a legnehezebb beavatkozásokat és a csapatmunkát. Minden megyeszékhelyen kialakítanak egy kisebb oktatóhelyiséget, további az országban öt helyen lesz szimulációs központ.

(forrás: Magyar Közlöny)
hirdetés

Könyveink