hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Fogászat helyett raktár

Nincs mindennapos használatban egy olyan épület a Heim Pál Gyermekkórház területén, amely 1,2 milliárd forint KEOP forrásból újult meg, írja az ATV.

Az építkezés 2015 nyarán kezdődött és abban az évben hivatalosan be is fejeződött, az épület azonban azóta üresen áll – mondta el az ATV Start című reggeli műsorában Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Helyszíni szemléjük szerint a nyílászárók rozsdásodnak, a gaz benőtte a környékét, hullik a vakolat, és nincs élet az épületben. Ezt erősítette meg a párt szóvivője, Tordai Bence egy, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, ahol hazugsággal vádolta meg az EMMI illetékes államtitkárát.

Rétvári Bence ugyanis írásbeli válaszában azt állította a Párbeszéd megkeresésére, hogy az épület nem áll üresen, 2016. június 25-ével a Gyermekfogászati Prevenciós- és Módszertani osztály egységei kerültek átköltöztetésre a Gyermekkórház Rottenbiller utcai Gyermekfogászati-és fogszabályozó valamint Módszertani Központjából. A kórház hosszú távú célja egy prevenciós, módszertani és oktatási központ üzemeltetése az épületben. Az államtitkár azt is elismerte, hogy az épületben jelenleg a „Műszaki Osztály és az Anyaggazdálkodási Osztály raktározási és az ahhoz kapcsolódó adminisztrációs tevékenysége folyik”, és amint az Üllői úti központi telephelyen megépítendő új épületet átadják, a Gyermek téri épületbe visszaköltözhet a gyermekfogászat.

A Heim Pál Gyermekkórház az ATV megkeresésére hivatalos kommünikét adott ki, amelyben – Rétvári Bence írásbeli válaszától némileg eltérően – azt írják, hogy az elmúlt évtizedekben semmilyen gyógyítás vagy betegellátás nem folyt az inkriminált épületben, mivel az ingatlan évek óta a kórház kisegítő műszaki épületeként üzemelt, és jelenleg is kiszolgáló műszaki feladatokat, elsősorban raktározási tevékenységet lát el.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink