hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Fizették a tb-t, de...

A januárban alakult Nemzeti Szakértői és Kutató Központ dolgozói egy részének hosszabb-rövidebb ideig nem volt érvényes társadalombiztosítása, közli az MNO.

Mint kiderült, a hiba a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) megalakulásakor történt, ami a „Magyar Államkincstár illetményszámfejtő rendszerében az automatikusan képzett biztosítotti bejelentéshez szükséges adatok részleges kiesésére vezethető vissza”. A hiba kijavítására az NSZKK soron kívül intézkedett azzal, hogy megkereste az NSZKK dolgozóinak illetményszámfejtését, továbbá a járulékok és adók levonását végző Magyar Államkincstárt a kollégáknak biztosítotti bejelentéseik felülvizsgálatával kapcsolatban, valamint haladéktalanul megkezdték az elveszett adatok pótlását.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ két igazságügyi szakértői tevékenységet végző intézet, a Belügyminisztérium alá tartozó Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet és az Igazságügyi Minisztérium alatt működő Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézet fúziójával jött létre január 2-án. A kormány a háttérintézmények átalakításakor döntött a két szervezet egyesítéséről, írja a lap.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink