hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Fiatal kutatók helyzetét kutatják

Milyen körülmények között dolgoznak idehaza a fiatal kutatók? Erre a kérdésre keresi a választ a Magyar Tudományos Akadémia (MTA); a kérdőív az akadémia honlapján elérhető el.

A Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlése keretében 2017-ben első alkalommal rendezték meg a Fiatal Kutatók Fórumát. Az eseményen a résztvevőknek lehetőségük nyílt megismerni egymás véleményét, javaslatokat megfogalmazni a különböző tudományterületeken dolgozó fiatal kutatók helyzetéről. A 2017. évi fórum résztvevői összeállítottak egy kérdőívet, amelynek célja, hogy felmérje a fiatal, 45 év alatti kutatók helyzetét.

Lovász László, az MTA elnöke a kérdések feltárására eseti bizottságot hozott létre. A testület elnöke Pósfai Mihály akadémikus, aki jelezte, hogy a kérdőív alapján szeretnének javaslatokat megfogalmazni az akadémia és a kutatóhelyek vezetősége, valamint egyéb döntéshozók számára a fiatal kutatók helyzetének javítására.

Pósfai Mihály azt is bejelentette, hogy a tavalyi után idén is megrendezik a Fiatal Kutatók Fórumát: az MTA 189. rendes közgyűlésének keretében, 2018. május 9-én 14.00 órától várják az érdeklődőket az eseményen.

A kérdőív itt érhető el.

(forrás: Magyar Tudományos Akadémia )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink