hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Férfiassági zavarok kezelése szívgyógyászati módszerrel

A férfiak szexuális gondjaira a gyógyszeripar számos tablettát kidolgozott, de így is vannak, akiknek a gyógyszeres megoldás nem bizonyul megfelelő segítségnek. Vizsgálatok igazolták, hogy a kudarc hátterében hasonló érszűkület lehet, mint a szívinfarktus esetében, ezért az ér tágítása ugyanolyan kedvező eredménnyel járhat, mint a szívgyógyászatban.

Tanulmányok jelezték, hogy a férfiúi képességek romlása esetén gyors és alapos szívgyógyászati vizsgálatok végzésére is szükség van, mert ilyenkor az egységes érrendszer betegségéről, érelmeszesedés kifejlődéséről van szó. A részletes érvizsgálatok általában bizonyítják a test többi részében is meginduló, kóros folyamatot, ami gyógykezelést igényel.

Nicholas Ossei-Gerning walesi szívgyógyász beavatkozások és szívkatéteres vizsgálatok végzése mellett hetenként egyszer azoknak a férfiaknak rendel, akik szexuális teljesítményük nagyfokú romlását tapasztalják, és a gyógyszerek sem segítenek kellően. Amikor valaki erős mellkasi fájdalom miatt, szívroham gyanújával kerül a szívgyógyászati osztályra, késedelem nélkül szívkatéteres vizsgálatot végeznek rajta, és ha megtalálják az esetleges elzáródást vagy szűkületet, azt az érbe bevezetett cső végén lévő, parányi ballon felfújásával kitágítják, és ha szükséges, finom fémszálakból szőtt csövecskét juttatnak be ebbe az érszakaszba, hogy megelőzzék a visszaszűkülést.

A walesi szívgyógyász a férfiak medencéjének ereit hasonló módon vizsgálja, mint többi munkanapján a szív koszorúereit. A szexuális nehézségek miatt vizsgálatra kerülő betegeknél gyakran hasonló érszűkületet észlel, mint a koszorúérrendszerben. Ilyenkor ugyanúgy bevezeti az eret tágító ballonkatétert, mint a szív szűkülő ereibe, kitágítja a szűkült érszakaszt, és odakerül az eret tágan tartó csövecske, világszerte angol nevén ismert sztent is.

Az új technikát kidolgozó orvos most olyan vizsgálatot tervez, amelyben a férfiassági zavarokban szenvedők gyógyszeres kezelését hasonlítja össze az általa kidolgozott módszerrel kezeltek eredményeivel.

Az új tudományos tervről az European Heart Journal számolt be.

Dr. Matos Lajos
a szerző cikkei

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés