hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Felülvizsgált engedélyek

Év végéig mindenkit ellenőriznek

Ez év szeptember 30-ig – ütemezett rendben – minden egészségügyi szolgáltatónak kérelmeznie kell jelenlegi működési engedélyének felülvizsgálatát az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ). Mindezt a szakmai minimumfeltételek megváltozása, az új szakmakódok szerinti nyilvántartás és az indokolja, hogy az egészségügyi szolgáltatókat új azonosító számmal kívánják ellátni. A jelenlegi szabályozás értelmében egészségügyi szolgáltatás nyújtására csak működési engedéllyel rendelkezők jogosultak. Engedély nélkül csupán a szolgáltató alkalmazottai, az egyéb jogviszonyban foglalkoztatottak, a társas vállalkozásban személyesen közreműködő tagok, a szabadfoglalkozásúak, az egyházi személyek, valamint az önkéntes segítők dolgozhatnak. Nem kell engedélyt kérniük a bentlakásos szociális intézményeknek a kötelező feladataikhoz tartozó szolgáltatásokra.

Azoknak a szolgáltatóknak, amelyeknek többféle engedélyt kell beszerezniük, elég a legkésőbbi időpontban benyújtani kérelmüket. Általános szabály, hogy amennyiben elmulasztják a határidőt, három hónapon belül igazolási kérelemmel élhetnek, ám ha ekkor sem kérik a módosítást, engedélyük érvényét veszti. Az adatlap az ÁNTSZ weboldalán megtalálható. Az eljárásért telephelyenként 5720 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés