hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Felnőttként kezelt betegek

Az e-egészségügy bevezetése új korszakot nyit, orvosunk ezután mindent lát. Részletes háttér a a legfrissebb Heti Válaszban.

Melyik az a dolog, amiben Hippokratész és Doktor House, a mogorva kórházi sorozathős egyetért? A betegek gyakran hazudnak az orvosuknak. Például, amikor megkérdezik tőlük, szedik-e a vérnyomás-csökkentőjüket, közel felük mondta, hogy persze. Valójában viszont 80 százalékuk nem szedi. Eddig az az orvos tudott erről, aki átolvasta a kutatásokat, ezután viszont mindegyik szembesülhet az adatokkal: mert az e-felhő megmutatja, kiváltottuk-e a receptet. Ahogy azt is, ha nem használt kezelőorvosunk terápiája, és egy másikat kerestünk fel helyette. Vagy egy harmadikat. Eddig erről szemérmesen hallgathattunk, kihúzhattuk a rajtunk segítő kórház leletét a többi közül, de az e-felhő átláthatóvá teszi a rendszert, felnőttként kezeli a beteget és az orvost is.

Milyen konfliktushelyzetek származhatnak ebből? Miért nem vesz be gyógyszert valaki, ha meg akar gyógyulni? Milyen szembesülni az orvosnak azzal, hogy a betegeinek akár fele, kétharmada sem tartja be az utasításokat?

Részletek a Heti Válasz november 16-i számában.

(forrás: Heti Válasz)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!