hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Félnek az igazgatók, nem osztják a pulykapénzt

Elakadt az egészségügy frontvonalában dolgozóknak szánt karácsonyi extrapénz kiosztása, mivel  a szükséges összeg nem érkezett meg a kórházakhoz - írja a Népszabadság.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az államtitkárság korábbi közleményében jelzett összegnek a harmada nem érkezett meg tegnap a kórházak számlájára. Több kórházi igazgatót is megkérdeztek, akik azt mondták: egyelőre nem merik kifizetni a vártnál lényegesen kisebb összeget.  A lap úgy tudja, hogy a tárcánál már észlelték a problémát, de megoldást és magyarázatot csak későbbre ígértek.

Az egészségügyért felelős államtitkárság december elején jelezte, hogy háromhavi pótléknak megfelelő pluszpénzt oszt szét azoknak a frontvonalban dolgozóknak, akiknek a pótlékalap 36, 120 vagy 150 százaléka jár.

A szétosztható pénz teljes összege körülbelül 3,5 milliárd forint, amelynek legnagyobb része az élelmiszergyártók és -forgalmazók által befizetett népegészségügyi termékdíj (chipsadó) idei bevételeiből származik. A pluszpénz összege háromhavi pótléknak felel meg, ami azt jelenti, hogy – a tárca bejelentése szerint – egyesek bruttó 21 600, mások pedig 72 000 vagy 90 000 forintot kapnak. 

hirdetés

Könyveink