hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Felhívás kártyacserére

Az idén lejár a korábban kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák érvényessége - hívja fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben  kiemelték, hogy a nyári turistaszezonban jelentős mértékben megnő az igénylések száma, ezért Budapest Főváros Kormányhivatalának egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve a rövidebb várakozás és a gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőséget nyújt arra, hogy már most, a lejárat előtt igényelhessék az ügyfelek az EU-kártyáik cseréjét.  Ezt postai és elektronikus úton, valamint személyesen is lehet kérni az ügyfélszolgálatokon, amelyek pontos címe, elérhetőségei megtalálhatók az OEP honlapján (www.oep.hu). A honlapon előzetes időpontfoglalásra is van lehetőség az "időpontfoglaló" rendszer segítségével.

Meghatalmazással más számára is kezdeményezni lehet az új EU-Kártya igénylését. Az új EU-Kártyák kiadásának viszont minden esetben feltétele a még érvényes EU-Kártya egyidejű leadása - írta az OEP.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink