2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Félelemkeltéssel vádolja Merkely Bélát a kihívója (Frissítve: a rektor)

Kemény bírálatot mondott Merkely Béláról, a Semmelweis Egyetem rektoráról Kellermayer Miklós, az orvoskar dékánja, aki jelölteti magát az idei rektorválasztáson, írja a 444.

Kellermayer Miklós azzal kezdi a Facebookra feltöltött videóját, hogy olyan egyetemet szeretne építeni, ahol „emberközpontúság van a nyers erő helyett, együttműködés az egyszemélyes akarat helyett, szabadság a szorongás helyett és valódi alázat a megalázottság helyett”, közli a lap, jelezve: szívesen csatlakozott a mostani vezetéshez, hiszen látta rajta a dinamizmust, az erőt és a hosszú távú víziót, de „a cél nem szentesíti az eszközt”. „Elkezdtek fontosabbá válni a látványelemek, mint a valódi minőség. (...) És egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét, ami megroppantotta a Semmelweis Egyetem szellemi gerincét.”.

Kellermayer Miklós e videó mellett már egy hete tesz közzé bejegyzéseket arról, mi mindent tervezne megvalósítani rektorként. Ezzel szemben Merkely Béla még nem annyira aktív a rektorválasztási kampányban – olyannyira, hogy idén még nem is posztolt Facebookon, írta később az Index. A rektor a lap megkeresésére levélben reagált, azt írta: „Sajnálom, hogy vetélytársam az egyéni ambícióit a Semmelweis Egyetem becsülete és érdeke elé helyezi. Lelke rajta. Én hiszem, hogy végül az elmúlt öt év eredményei, értékei és a programok döntenek.”

 

(forrás: 444.hu, Facebook, Index)
hirdetés

Könyveink