hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kik a Országos Gyógyszerterápiás Tanács tagjai?

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács pénteken megtartotta alakuló ülését, számolt be közleményében a szaktárca.

Emlékeztetnek: a kormány tavaly év végén 1503/2011 (XII. 29.) határozatában döntött az Országos Gyógyszerterápiás Tanács (OGYTT) felállításáról. A tanács legfontosabb feladata az egységes, országos kórházi gyógyszeralaplista kialakítása, folyamatos monitorozása, a gyógyszer közbeszerzések szakmai előkészítése, értékelése, a kórházi gyógyszerfelhasználás és beszerzés szakmai, valamint gazdaságossági szempontú elemzése. Emellett az OGYTT feladata a hatékony, biztonságos és gazdaságos gyógyszerterápiás elvek érvényesítésével, valamint a járóbeteg-ellátás keretében alkalmazott gyógyszerek támogatásának felülvizsgálatával kapcsolatos javaslatok kidolgozása is.

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács elnökét és titkárát az egészségügyért felelős miniszter nevezte ki. Elnöke dr. Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a titkára dr. Hankó Balázs a Semmelweis Egyetem docense, az ülések levezető elnöke dr. Beneda Attila az ágazati államtitkárság kabinetfőnöke lett.

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanácsban az egészségügyi szakmai kollégium elnöke által meghatározott kollégiumi tagozatok (Aneszteziológia és intenzív terápia; Infektológia; Belgyógyászat endokrinológia, diabétesz és anyagcserebetegségek; Reumatológia; Tüdőgyógyászat; Transzfuziológia és hematológia; Onkológia és sugárterápia; Kardiológia; Neurológia; Pszichiátria és pszichoterápia; Háziorvostan; Csecsemő- és gyermekgyógyászat; Gyógyszerellátási gyógyszerészet; Kórházi klinikai gyógyszerészet) képviseltetik magukat.

hirdetés

Könyveink