hirdetés
hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Fejpénzek ki mennyit ér?

Ötvenéves, krónikus betegségben szenvedő nő – ráfizetést vagy nyereséget hoz majd biztosítójának? Jó ügyfélnek számít majd vagy rossznak? A válasz a fejkvóta megállapításától függ. Mint ahogy az is, milyen viselkedést vár majd el a beteggel szemben a szolgáltatóktól a piacra lépő biztosító.
  A fejkvóta lehet egészségügyi körökben a következő időszak leggyakrabban használt kifejezése. Amíg ugyanis az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelenleg a háziorvosokat leszámítva csak a betegeknek nyújtott szolgáltatásokért fizet, 2009 után az OEP jogutódját nem érdekli majd, hogy a példánkban szereplő asszony makkegészséges- e vagy súlyos cukorbetegségben szenved, annak minden költséges szövődményével együtt – mindkét esetben ugyanazt az összeget utalja. A fejpénzt minden ügyfél után fizetik majd, függetlenül egészségi állapotától, a társaságok pedig ebből a pénzből fedezik majd az éppen megbetegedők utáni kiadásokat a szolgáltatóknak és a patikáknak.

  Folytatás a 8. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Élő Anita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés