hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Fegyelmivel küldték el a szakszervezetist?

Többszöri figyelmeztetés után, fegyelmivel, rendkívüli felmondással rúgták ki Kusper Zsoltot az OMSZ-tól – értesült az Origo.

Az Origo úgy tudja, hogy a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke 2010-2012 között dolgozott mentőgépkocsi vezetőként az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Azért bocsátották el, mert több alkalommal nem jelent meg a munkavégzésen, így pedig veszélyeztette a mentést.

A fegyelmi eljárást még Mártai István korábbi OMSZ főigazgató indította meg 2012. június 15-én. Erről levélben tájékoztatta Kusper Zsoltot (ez a dokumentum jutott el a szerkesztőséghez). A döntés hátterében az áll, hogy Kusper a MOMSZ elnökeként ún. szakszervezeti munkaidő kedvezményt próbált meg érvényesíteni összesen 84 órában.

A főigazgató kérte a MOMSZ elnökétől, hogy igazolja a távolmaradásának okát, ami ugyancsak nem történt meg, viszont Kusper júniusban is több nappali és éjszakai műszakra vonatkozóan ismét munkaidő kedvezménnyel élt, és megint csak nem jelent meg a mentőállomáson.

 

(forrás: origo)
hirdetés

Könyveink