hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Fegyelmezetlen betegek, felesleges milliárdok

Ha növelnék a cukorbetegek kezelésében az orvossal együttműködők arányát, évente 4,7 milliárd dollárt tudnának megtakarítani az Egyesült Államokban, írja a PharmaOnline.

GLP-1-agonista kezelés mellett a betegek 89 százaléka hagy fel a gyógyszerszedéssel a 12. hónap végére, míg a DPP-4-inhibitort szedő betegek közül csupán 84 százalék, más orális antidiabetikumok esetében pedig 84 százalék.

Dr. Koro retrospektív vizsgálatuk eredményeit hozta nyilvánosságra, melyben a gyógyszerszedési mintázatokat elemezték biztosított 2-es típusú cukorbetegek körében: 134696 beteg számára GLP-1-agonistát rendelt orvosa, míg 202269 beteg DPP-4-inhibitor, míg 1 millió 14630 beteg egyéb antidiabetikum adásában részesült. Az adatokat a Truven Health Analytics MarketScan adatbázisából gyűjtötték ki a 2005 és 2011 közötti időszakra vonatkozóan.

Dr. Koro így foglalta össze a vizsgálat legfontosabb üzenetét: „Az eredmények azt jelzik, hogy a GLP-1-agonsitákkal kezelt betegeknél erőfeszítéseket kell tennünk a terápiás perzisztencia javítására” – közli a PharmaOnline.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés