hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Fantasztikus növekedési lehetőséget látnak

Jövőre tovább nőhet az egészségbiztosítások súlya a cafeteria-szolgáltatások között, idézi az alkuszok jóslatát a Biztosítási Szemle.

Miközben a cafeteria-juttatások terhei 2013-ban 30,9 százalékról 35,7 százalékra emelkednek, a munkáltatók jövőre is adómentes juttatásként, ráadásul felső limit nélkül adhatják dolgozóiknak a visszavásárlási értékkel nem rendelkező egészségbiztosítást. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint ennek hatására tovább nőhet az egészségbiztosítások szerepe a cafeteria-rendszereken belül, annál is inkább, mert a munkavállalók körében – bár a többségnek erre nincsen pénze – folyamatosan nő az igény az államilag finanszírozottnál magasabb szintű ellátás iránt.

Jövőre az adómentes egészségbiztosítás még kedvezőbb alternatíva lehet a 35,7 százalékos terhet viselő egészségpénztárakkal szemben” – idézik Pászka Zsuzsát, a FBAMSZ elnökségi tagját.

A MABISZ harmadik negyedéves adatai szerint a hazai piacon egy év alatt több mint 21 százalékkal, 4,7 milliárd forintra nőtt a betegségbiztosítási termékek állomány, ennek ellenére a termék potenciálja még óriási: jelenleg a lakosság mintegy 5 százaléka rendelkezik ilyen biztosítással, miközben az NRC Piackutató közelmúltban publikált adatai szerint 53 százalék számít potenciális igénybevevőnek. Az említett felmérés adatai szerint a lakosság 50 százaléka elégedetlen az állami egészségügyi ellátással, a három legnagyobb probléma a hosszú várakozási idő, a megfelelő felszereltség, illetve a szakember-ellátottság hiánya. Miközben 73 százalék fontosnak tartja, hogy felkészült legyen váratlan egészségügyi kiadásokra, 52 százaléknyian kisebb kiadást sem tudnának saját erőből fedezni – olvasható a biztositasiszemle.hu-n.

hirdetés

Könyveink