hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Ízelítő

Facebook tudósoknak: ResearchGATE

A két éve, Ijad Madish által indított ResearchGATE-nek már 250 000 kutató szakember a tagja, akik 196 országot képviselnek. A Facebookra hajazó virtuális közösségi platformon ezer szakterületi csoport található, emellett hatvanezer kutatási dokumentum, melyeket a tagok töltöttek fel.
A használat során a kutatók felteszik szakmai profiljaikat, és kérdésekkel fordulhatnak egymáshoz. Ezáltal csökkentik a párhuzamos kutatások számát, és válaszaikkal, felvetéseikkel mások ötleteinek kibontakozását segítik. Mint Madish mondja: a kutatók egyébként csak pozitív eredményeiket teszik közzé, pedig a sikertelenségek megismerése is sokat jelenthet mások számára.
 
A kutatók meghatározhatják, hogy felvitt adataik közül melyiket kivel osztják meg, határt szabva a versenytársak túlzott érdeklődésének, illetve hogy megfeleljenek az általuk vállalt kutatói titoktartási egyességeknek. A Facebookhoz képest speciális szabály, hogy a ResearchGATE megtiltja használóinak az ott megosztott információ harmadik félnek való továbbadását.
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés