hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Ezúttal van győztes a mentők közbeszerzésén

Két magyar tulajdonú cég nyerte meg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentésirányítási rendszerére (MIR-projekt) kiírt gyorsított közbeszerzési eljárást – írja a Napi Gazdaság.

A MIR illeszkedik majd a készenléti szervek tervezett egységes segélyhívó rendszerébe (112-es segélyhívó projekt). Az OMSZ tendere több szempontból is érdekes, a mentőszolgálat ugyanis csak többszöri nekifutásra tudott szállító-szolgáltatót választani, az előző pályázatokon induló nemzetközi informatikai cégek végül nem rúgtak labdába, s a tervezettnél jóval olcsóbban állapodtak meg a magyar cégekkel.

A közbeszerzésen két ajánlat érkezett, közülük a Tigra Computer- és Irodatechnikai Kft. és az Enterprise Communications Magyarország Kft. konzorciumát választották ki nyertesnek nettó 1,921 milliárd forintos árajánlattal. A szerződés értékét előzetesen nettó 2,269 milliárd forintra becsülték.

Az uniós közbeszerzési értesítőből (Tenders Electronic Daily) az is kiderült, hogy a MIR-eljárás eredményéről már április 25-én döntött a mentőszolgálat és a szerződést június 26-án alá is írta a nyertesekkelolvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi Online)
hirdetés

Könyveink