hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Ezért dolgozik Horváth Ildikó

Azért dolgozik, hogy az egészségügyi ellátás elérhető legyen és találkozzon a lakosság igényeivel, mondta az államtitkár Üllésen.

Befejeződött az üllési egészségház rekonstrukciója, a százmillió forintos beruházást kedden adták át. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az avatóünnepségen azt mondta, a fejlesztésnek köszönhetően az orvosok, a szakdolgozók már korszerű körülmények között folytathatják áldozatos, odaadó munkájukat.

Az államtitkár úgy fogalmazott, azért dolgozik, hogy az egészségügyi ellátás elérhető legyen és találkozzon a lakosság igényeivel. Bízik abban, hogy az új épület az egészséghez sokféleképpen segítséget nyújtó intézményként fog szolgálni. Kitért arra is, hogy Üllésen az egészségügyben tevékenykedők mér megszervezték munkájukat, praxisközösségben dolgoznak, ami országosan is példaértékű.

A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 80 millió forintos támogatásból valósult meg, az egészségházban két-két orvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki várótermekkel és szociális helyiségekkel, és itt működik a védőnői szolgálat is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink