hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ezer vércukormérőt kap az Országos Mentőszolgálat

Ezer darab egyénileg testreszabható, „okos” vércukormérőt adományoz a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak.

A közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan állapítsák meg a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintértékét. Az orvostechnikai cég emellett újabb ezer háziorvosnak is ingyenesen eljuttatja korszerű készülékeit, így a koronavírus-járvány kitörése óta már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis kapta meg díjmentesen a betegellátásban fontos gyógyászati segédeszközt.

A betegekhez kiérkező mentősök hátizsákjának minimumfelszerelését képező ezer darab vércukormérőt kapott az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az idén 35 éves 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően.

Az innovatív, telemedicinás rendszerrel is összeköthető Dcont® vércukormérők a jelenlegi feszített egészségügyi helyzetben rendkívül hatékony segítséget jelenthetnek a betegek ellátásában, hiszen a mentők így az egyik legmodernebb és legpontosabb készülékkel állapíthatják meg a helyszínen a páciensek vércukorszintértékét. Az értékek ismerete elengedhetetlen a diagnózis felállításában, hiszen ennek tudatában azonnal megállapítható, hogy a tapasztalt tüneteket esetleg a túl alacsony (hipoglikémia), vagy a túl magas (hiperglikémia) vércukorszint okozza-e.  

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai számára nem ismeretlenek a Dcont® vércukormérők, hiszen a szervezet korábban is kapott már adományként készülékeket a magyar cégtől.  

Már a magyar háziorvosok harmada jutott ingyenesen vércukormérőhöz

Fotó: 77 ElektronikaA 77 Elektronika Kft. a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül újabb ezer magyar háziorvosnak is kiszállítja vércukormérő készülékeit, így a tavaly kihelyezett ezer darabbal együtt már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis juthatott hozzá ingyenesen e fontos gyógyászati segédeszközhöz.

A diabétesszel élőket a koronavírus súlyosabb szövődményekkel fenyegeti, ezek elkerüléséhez pedig kulcsfontosságú a vércukorgörbék állandó figyelemmel tartása, és különösképp az ingadozások kiszűrése. A Dcont® fejlesztések nemcsak a vércukoreredmények pontosságában képviselnek magas minőséget, hanem az eNAPLÓ nevű rendszerükkel és az ingyenesen letölthető mobilalkalmazással is biztosítják, hogy mind az orvos, mind a páciens könnyedén, kihagyások és mulasztások nélkül követhesse glükóz-és inzulineredményeit, az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, vagy az elvégzett fizikai aktivitás mértékét. A vércukormérőkön emellett hangjelzéssel és villogással működő figyelmeztetés is beállítható, ami emlékezteti a beteget a mérésre, vagy az inzulininjekció beadására.

A 77 Elektronika Kft. nemcsak adományozással, hanem a Családorvosi Tanszékkel együttműködve szakmai továbbképzésekkel is támogatja a háziorvosok munkáját. A medukator.eu oldalon a vércukorméréshez használható technológiai ismeretekről, a telemedicináról, és globálisabban a cukorbetegség gondozásáról szóló edukációs anyagokat tettek hozzáférhetővé. A páciensek számára pedig a diabéteszről szóló oktatási anyagokat, ingyenes kiadványokat, valamint szájmaszkokat is biztosítanak, amivel mind a betegek ismereteihez, mind az orvos-beteg kommunikáció fejlesztéséhez hozzájárulnak.

(forrás: 77 Elektronika Kft.)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés