hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Évente egyhavi pénz hiányzik a kórházakból

A kórházak ellátmányából évente legalább egy hónapnyi pénz hiányzik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke. Velkey György szerint a beszállítók felé ismét egyre nagyobb az intézmények tartozása.

A Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke szerint az átatakítási folyamat során jelenleg finanszírozás szempontjából nincs jobb helyzetben az intézményi hálózat, mint volt, így az intézmények most is súlyosan eladósodottak.

A kórházak ellátmányából évente legalább egy hónapnyi pénz hiányzik, mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke. Velkey György szerint a beszállítók felé ismét egyre nagyobb az intézmények tartozása. Sok minden függ a jövő évi költségvetési pozícióktól, ezek viszont még nem teljesen véglegesek. Egy év múlva bizonyosan nagyon nehéz helyzet várható az egészségügyben, de remélhetően a mostaninál jobb lesz. Sokszor mondtuk már, hogy nincs lefelé, és valóban, a rendszer sok eleme elindult már fölfelé, hangsúlyozta Velkey, aki szerint a tehetetlenség azonban bizonyos elemeket még lefelé visz.

Az Arénát meghallgathatja az InfoRádió honlapján

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink