hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Etikai eljárás indult Sándor Mária ellen

Több lap, így a Népszabadság és a Népszava is foglalkozik azzal, hogy etikai eljárást indítottak Sándor Mária, a fekete pólós mozgalmat elindító ápolónő ellen.

A köztestület nyilvános bírálata, és a bírálatok közösségi portálokon való közzététele miatt indított etikai eljárást Sándor Mária, a fekete pólós mozgalmat elindító ápolónő ellen Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke – írja a Népszabadság.

Az eljárásról szóló hírt a Független Egészségügyi Szakszervezet és Sándor Mária tette közzé videoüzenetben. Abból az is kiderül, hogy panasztevő arra hivatkozott, hogy Sándor Mária a különböző kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival többszörösen megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó Etikai Kódex szabályait. Az eljárásindításról küldött értesítésből viszont nem derül ki, hogy pontosan mi a vád a fekete pólós mozgalmat elindító ápolónő ellen.

A lap megkereste Balogh Zoltánt, a kamara elnökét, aki azt mondta, nem nyilatkozhat az ügyben, mert akkor ő is megszegné az etikai szabályokat.

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke, Kiss László viszont nyilatkozott, szerinte megdöbbentő az eljárás, mert úgy érezik, hogy ez a vizsgálat a véleményszabadság korlátozására és a tagság megfélemlítésére irányul.

- Valakik nagyon félnek attól, ha valaki az igazságról beszél – ezt már a Népszavának mondta Kökény Mihály, volt szocialista egészségügyi miniszter az eljárás hírére. Ő rögtön politikai tanulságokat is igyekezett levonni: nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a szakdolgozói kamara valamilyen elvárásnak akar megfelelni. Sándor Mária egy olyan valaki, aki vállalja az arcát, kiáll, nem fogja a vándorbotot a jobb kereset reményében és ráadásul azt is kimondja, hogy "meztelen a király", de ezt is úgy, hogy végig a szakmát tartja a legfontosabbnak - folytatta a politikus, aki reméli, hogy semmi nem lesz a történésből, bár biztos abban, hogy az ápolónő meg fogja magát védeni – olvasható a nepszava.hu-n.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink