hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Érdemes orvosi app-okat fejleszteni

Duplájára nőhet jövőre az okostelefonok elterjedtsége az orvosok és gyógyszerészek körében, ez derül ki a UBM Medica Magyarország (Ipsos stratégiai partner) online, orvosok és gyógyszerészek körében végzett, okostelefon- és tablet-használatot elemző kutatásából.

Jelenleg az orvosok és gyógyszerészek közel negyede rendelkezik okostelefonnal, egyötödük pedig szakmai célokra is használja készülékét. Az orvosok további 31, míg a gyógyszerészek 18 százaléka tervezi okostelefon beszerzését egy éven belül – írja a Kreatív Online. Ezzel az okostelefon-penetráció mindkét célcsoportban 50 százalék körül várható a közeljövőben, ami alapján a kutatócégek arra a következtetésre jutottak, hogy érdemes egyedi egészségügyi alkalmazásokat fejleszteni.

A táblagépek esetében még nem beszélhetünk az okostelefonéhoz hasonló penetrációról: az orvosoknak egyelőre 7, a gyógyszerészeknek 8 százaléka rendelkezik ilyen eszközzel, vásárlást pedig 17 illetve 14 százalékuk tervez egy éven belül. Azt, hogy a táblagép elterjedésének még viszonylag korai szakaszában tartunk, jól illusztrálja, hogy a jelenlegi táblagép tulajdonosok mindössze 12 százaléka rendelkezik egy évnél régebbi eszközzel, de a trendeket figyelembe véve ezen a területen is áttörés várható.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

Könyveink