hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Gyógyítás

Érdemes-e Tamiflut szedni?

Újinfluenzás betegek számára mindeddig elsősorban a Tamiflut javasolták a betegség tüneteinek enyhítésére és a szövődmények elkerülésére. A British Medical Journal című orvosi szaklap által kiadott Cochrane Review azonban kedden közölte: nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a vírusellenes szer megóvná az egyébként egészséges embereket az influenza szövődményeitől
Az Egészségügyi Világszervezet  (WHO) pénteki közleménye szerint valóban nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a Tamiflu néven forgalmazott antivirális szer segítségével megelőzhetők egészséges embereknél a szezonális influenza szövődményei.
 
Továbbra is ajánlja azonban a szervezet a gyógyszer azonnali alkalmazását a H1N1-vírussal megfertőződött embereknél, különösen azoknál, akik a nagyobb kockázatú csoportba tartoznak vagy akiknek tartósan fennállnak, esetleg rosszabbodnak tünetei.
 
„Nagyon egyértelművé kell tennünk, hogy a Cochrane-tanulmány a szezonális influenzára vonatkozik, nem a H1N1-re” - hangsúlyozta a WHO szóvivője, Gregory Hartl.
 
MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés