hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Épül már az alternatív egészségügy

A legtöbb esetben egy casco drágább, mint a Magyarországon elérhető magán egészségbiztosítások – írja átfogó cikkében az [origo].

A CIG Pannónia piacra lépésével már öt olyan biztosító van, amely szolgáltatásalapú egészségbiztosítást kínál Magyarországon - nem előre meghatározott összeget fizet a betegnek, hogy abból kezeltesse magát, hanem magát az orvosi vizsgálatot, ellátást, műtétet finanszírozza szükség esetén a biztosítási díjért cserébe. Az Union, az Uniqa, az ING, a Generali és a CIG Pannónia nyomában további szereplők színre lépése is borítékolható (információink szerint az AXA és a Signal is készülődik, illetve csoportos, céges biztosításokkal részben már a piacon is van). A kereslet ugyanis folyamatosan nő, egyre többen hajlandóak a társadalombiztosítás mellé valamilyen magánbiztosítást is kötni, hogy elkerüljék a várólistát, vagy bekerüljenek a VIP-szobákba, és amennyire lehet, elkerüljék az állami egészségügyet.

Az elmúlt két évben, amióta egyáltalán elérhetők ilyen biztosítások, legfeljebb néhány tízezren kötöttek szerződést, és körülbelül 4 milliárd forint áramlott a magánbiztosításokba. Ez ma még csupán a fél százaléka annak a 800 milliárd forintnyi magánkiadásnak, amely a gyógyszerek, a hálapénz és más közvetlen kifizetések formájában a magyar egészségügyben évente jelentkezik. Még annak a 400 milliárdos összegnek is csak az egy százaléka, amelyet a biztosítók reálisnak tartanak összegyűjteni. Az adatok alapján tehát még nagyon a kezdetén vagyunk egy folyamatnak – olvasható az origo.hu-n.

(forrás: [origo])
hirdetés

Könyveink