hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Emmi: elfogadhatatlan a vizitdíj

Elfogadhatatlannak tartják, hogy közfinanszírozott egészségügyi közszolgáltatásért vizitdíjat szedjenek, írja a Weborvos.

"Alapellátás keretében végzett gyógyító tevékenységért térítési díj nem kérhető. A költségeket a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató részére az egészségbiztosítási pénztár téríti meg", írta állásfoglalásában az Emmi a kormány.hu-n annak kapcsán, hogy a 168 Óra megírta: Pilis községben az önkormányzat által fenntartott orvosi rendelőben 300 forintos vizitdíjat – hivatalos nevén egészségügyi költség-hozzájárulást – kérnek a betegektől. A lapnak a polgármester azt mondta, az államilag fenntartott rendelő Cegléden működik, a pilisieknek oda kellene járnia például laborvizsgálatokra, de az önkormányzat fenntart egy rendelőt a községben, hogy ne kelljen minden alkalommal Ceglédre utazni, de a szükséges működtetéshez hozzájárulást szednek.

A minisztérium közleményében a Weborvos szerint az áll: "A sajtóhírekben hivatkozott pilisi intézmény nem az EMMI fenntartása alatt áll. A közigazgatási hatóság részletes vizsgálatának kell kideríteni, hogy a fenti előíráshoz képest történt-e jogsértés. Az EMMI elfogadhatatlannak tartja, hogy közfinanszírozott egészségügyi közszolgáltatásért vizitdíjat szedjenek."

(forrás: WebOrvos)

cimkék

hirdetés

Könyveink