2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Emlékoldalt hoztak létre a koronavírus áldozatainak

Az „Ember, nem adat” oldalt két önkéntes hozta létre azért, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak a gyászolóknak, írja a 444.

„A koronavírus világjárványban már több tízezer honfitársunk vesztette életét. Ez nem pusztán egy szám. Nem adat. Életek. Szeretnénk arcokat, sorsokat kapcsolni a pandémia áldozatainak sorszámaihoz, elmondani, kik voltak ők, emléket állítani nekik” - áll az oldalon.

A. és Zs., valamint az oldal létrehozásában segítő ismerőseik szerencsésnek érzik magukat. „A munkánkat és megélhetésünket nem tette tönkre a vírushelyzet, sőt, még arra is lehetőséget adtak a körülményeink, hogy szigorúan betartsuk a szabályokat, és elkerüljük a másokkal való érintkezést, közben otthonról kövessük az aggasztó eseményeket. Egyikünkben talán kicsit túlteng a társadalmi felelősségvállalási és a tettvágy, így tényleg eljött egy pont, amikor ezzel a sok elkeseredett energiával kezdeni kellett valamit. Mi ezt tudtuk kitalálni és megvalósítani.”

Március második felére készült el az oldal első változata, végleges formájában egy hete érhető el. 

„Hogy felelősek vagyunk egymásért, és hogy nem lehet összehasonlítgatni a korona napi áldozatainak számait mindenféle más dolgokkal, arányítani meg méregetni. Mert nem adatok, hanem emberek. Akik a vírus miatt haltak meg, akiknek a halála tragédia. És talán elkerülhető lett volna.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt, írja a lap.

(forrás: https://embernemadat.hu/)
hirdetés

Könyveink