hirdetés
2019. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.
hirdetés

Egészségpolitika

Elutasították az egészségügyi miniszter feljelentését

Feltehetően különbözik a „rémhírterjesztés” szó köznyelvi jelentése a jogi tényállástól.
hirdetés
Elutasította a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség Székely Tamás feljelentését, amelyet az egészségügyi miniszter az új influenza elleni vakcinával kapcsolatban az interneten és a sajtóban terjesztett állítások miatt tett – közölte szerdán Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A közlemény szerint a feljelentést azért utasították el, mert az abban megjelölt cselekmények „sem a rémhírterjesztés, sem a közveszéllyel fenyegetés, sem a közveszélyokozás, sem pedig a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettét, sem pedig más bűncselekményt nem valósítanak meg”.

Az Egészségügyi Minisztérium azért tett feljelentést, mert álláspontja szerint „a légből kapott információk szándékos terjesztése megvalósíthatja a közveszéllyel fenyegetés, illetve a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűncselekményét”. Az egyre szélesebb körben terjedő „rémhírek” emellett elbizonytalanítják a lakosságot, ami végső soron a járvány elleni védekezés sikerét kockáztatja – írták akkor.

MTI
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink