hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Éltet és mérgez

Más szenvedélybetegségeknek is megágyazhat a közösségi oldalak használatától való függőség – idézi az MTI a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét.

A közösségi oldalak használata örömforrást jelent a gyerekek számára, de egyfajta függőséget is okozhat, ami később személyiségtorzuláshoz vezethet, felnőtt korban pedig más szenvedélybetegség kialakulását is okozhatja - mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke kedden Nagykanizsán.

Péterfalvi Attila a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége és a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület gyermekek internetbiztonságáról szóló konferenciáján kifejtette: az internet tudatos és célirányos használata megelőzheti a "pszichés és szociális károsodást" is.

Az adatvédelmi hatóság által tavaly megjelentetett Kulcs a net világához című kötetet ismertetve arra is kitért: kutatási adatok szerint azok, akik fiatal korban mindennapi életükben használják az internetet, kíváncsibb, érdeklődőbb személyiségek lesznek. Az is kiderült azonban, hogy az "online világban élő" gyerekeknél könnyen kialakulhat kettős értékrendszer, gyakran visszaélnek a "hálótársak" személyes adataival, hiányzik belőlük az empátia, az arcról olvasás képessége a személyes kommunikáció során.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink