hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Előbbre hozták a városi intézmények államosítását

A következő ütemben, várhatóan május elsejéig az összes, aktív fekvőbeteg ellátást is nyújtó városi kórházat átveszi az állam, de ennek során is elsődleges szempont, hogy a betegek a legrövidebb időn belül juthassanak biztonságos és jó minőségű ellátáshoz - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel.

Emlékeztettek arra is, hogy az állami szerepvállalás növelésének első lépéseként, január elsejével a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) irányítása alá kerültek a fővárosi és a megyei kórházak. A következő ütemben, várhatóan  május elsejéig az összes, aktív fekvőbeteg ellátást is nyújtó városi kórházat, majd - a kormány szándéka szerint - 2013. január 1-jéig az ápolási feladatokat  ellátókat és a járóbeteg-szakrendelőket is átveszi az állam.

Január közepén számoltunk be arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyes kérésére fölgyorsítják a városi kórházak átvételét, így arra az év vége helyett egy fél évvel korábban kerül sor. A legújabb közlemény a tempó fokozásáról vall, amikor további két hónappal rövidebb határidőt szab a városi intézmények államosítására.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink