2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Ellehetetlenítik az állami biztosítót?

Az egyre emelkedő átlagéletkor miatt egyre nőnek a brit egészségbiztosító, az NHS költségei, a büdzsé azonban nem arányosan növekszik. Nem kizárt a szándékosság annak érdekében, hogy a mangánbiztosítások felé tereljék az embereket, hasonlóra volt már példa, írja a Napi.hu nyomán a Biztosítási Szemle.

Az NHS büdzséje a hosszabb távú tervek szerint a 2017-2018-as költségvetési évben 0,7, a 2018-2019-esben 0,2, a 2019-2020-asban 0,1 százalékkal bővül. Ez a hetvenes évek közepe óta a legszerényebb növekedés. Az inflációs előrejelzéssel összevetve kiderül, hogy még a pénzromlás ütemét sem fedezi. Andrew Street, a Yorki Egyetem Egészséggazdasági Központjának professzora attól tart, hogy a minőségromlás "lehetővé tétele" mögött a kormány titkos terve lehet. Talán azért hagyják az NHS szolgáltatásának egyre kényelmetlenebbé válását, hogy a magánbiztosítás kötésére ösztönözzék az embereket.

Margaret Thatcher miniszterelnök 1989-es egészségügyi reformja idején már volt erre példa. Akkor a toryk adókedvezménnyel próbálták rávenni a privát biztosítás kötésére az embereket.

A teljes cikk

cimkék

hirdetés

Könyveink