hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Elkelt az egykori Telki kórház rendelőintézete

A Róbert Károly Magánkórház vásárolta meg a Telki Kórház Kft. Budakeszi úton található rendelőintézetét - jelentették be az ügyletet hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

A Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartózó magánkórház tulajdonosi köre Kovács Gábor üzletembertől vásárolta meg a fővárosi járóbeteg szakrendelőt.

Lantos Csaba a sajtótájékoztatón elmondta, a magánkórház 2007-ben alakult meg, hat év után lett nyereséges, és a mostani vásárlással alapvetően a járóbeteg ellátó tevékenységük bővül. Közölte, eddig 3700 újszülöttet segítettek a világra, 15 ezer sikeres műtétet végeztek el. A tulajdonosváltás után egyesített cégek több mint 100 egészségügyi dolgozót foglalkoztatnak és mintegy 160 orvos dolgozok náluk. Lantos szerint arra törekednek, hogy az aktív korosztályban lévőknek minél teljesebb szolgáltatást nyújtsanak. Közölte azt is, hogy eddig minden évben 20 százalékkal nőtt a forgalmuk.

A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató anyag szerint a részben Növekedési Hitelprogramból finanszírozott tranzakció során vásárolták meg az 1200 négyzetméteres szakrendelőt. A Róbert Károly Magánkórházban februártól az eddigi nőgyógyászati és szülészeti ügyelet mellett elindul a gyermekügyelet is.

Az 55 ágyas Róbert Károly Magánkórház, a Róbert Rendelőintézet, valamint a Főnix Medical Center Sasadi úti járóbeteg rendelőjével és a Nógrádgárdonyban működő Főnix Kastélyszanatórium "prevenciós, rehabilitációs és ápolási szolgáltatásaival jelenleg Magyarország legkomplexebb egészségügyi ellátási láncot képes nyújtani a magánszférában" - áll a sajtóanyagban.  

Kovács Gábor arról beszélt, hogy 1998-ban nyitotta meg a Telki Magánkórházat, 15 évig volt befektető az egészségügyben, és 2013-ban döntött úgy, hogy befejezi a befektetési tevékenységét az egészségügyben. A Telki Kórház Kft-t, amely a járóbeteg intézet tulajdonosa, értékesítette - közölte Kovács Gábor megjegyezte: két befektetése maradt a foglalkozás-egészségügy területen, szándéka, hogy ezeket a cégeket is eladja.

Elmondta, amikor legálissá vált Magyarországon a hálapénz lehetősége az állami intézményekben, akkor jutott el oda, hogy "nem bírja a szélmalomharcot tovább". Ezzel a magánszektor már nem tud versenyezni - tette hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink