hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Elgázolt, halott anyjából mentettek ki egy kisbabát

Személygépkocsi gázolt halálra egy fiatal terhes nőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gacsályban szerdán; a gyermekét a mentőknek sikerült újraéleszteni, a megmentett babát a nyíregyházi kórházban ápolják - közölte az MTI.

Vitkai Éva, a kórházat működtető Egészségügyi Holding (EH) Zrt. kommunikációs munkatársa elmondta: az elhunyt édesanya méhéből császármetszéssel kiemelt 38 hetes baba állapotát az újraélesztést végző mentőknek sikerült stabilizálni, s lélegeztetve előbb a mátészalkai, majd speciálisan felszerelt, újszülötteket ellátó mentőautóval végül a nyíregyházi kórház gyermekosztályára szállították. Az újszülött kislányt a kórház intenzív terápiás részlegén ápolják, az orvosok mindent megtesznek életben tartásáért - emelte ki.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezete igazgató-főorvosának közlése szerint a terhességének kilencedik hónapjában lévő a 29 éves nő éppen orvosi vizsgálatra ment volna, amikor az autó elütötte. A helyszínre riasztott mentők életjeleket már nem találtak nála, a babát viszont kiemelték a méhéből, újraélesztették és ellátásra mentőhelikopterrel a mátészalkai kórházba vitték

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés