hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Éhségsztrájkkal tüntet egy beteg (Frissítve!)

Éhségsztrájkba fogott egy nő, hogy így hívja fel a figyelmet az egészségügyben általa tapasztalt hiányosságokra, közli a szoljon.hu.

Forgácsné Fejes Mária másfél éve küzd egy titokzatos betegséggel, melyet az orvosok diagnosztizálni sem tudnak. Egyre gyengébb, de utolsó erejével még próbál segíteni sorstársainak, írja a lap.

 – A hónapok alatt rájöttem, ez a szomorú történet nem csak rólam szól, ilyesmi nem csak velem történik meg. Ez országos jelenség. Az például, hogy száz beteg várakozik a klinikán kora reggeltől délig és hogy a következő vizsgálatokra csak hónapok múlva juthatnak el, nem csak velem történik meg. Kevéske erőmmel teszek még egy lépést: éhségsztrájkot indítok, mintegy utolsó lehetőségként megragadva, hogy mindez ne így legyen a jövőben másokkal. Végső célom, hogy valakitől jogi segítséget kérek és petíciót indítok, mely remélhetően beadványként az országgyűlési képviselőkhöz is eljut majd. Éhségsztrájkomat a többi betegért, az egészségügy működőképessé tételéért kezdtem, és csak akkor hagyom abba, ha teljesülnek a kéréseim, melyet harmincnégy pontban foglaltam össze és adtam közre az interneten. Szeretném még az ötvenkettedik születésnapomat megünnepelni április legvégén, mondja az asszony.

A teljes cikk

Frissítés

A cikk megjelenlése után azonnali időpontot kapott az asszony felülvizsgálatra, a szeptemberi kontroll helyett, írja NOL. Az asszony beszélt arról is, hogy télen nem fűtött, s ha egyedül volt, almán kívül sokszor mást nem evett. Hét napja már azt sem, csak vizet iszik, s éhségsztrájkkal hívja fel tarthatatlan helyzetére a figyelmet.

- A múltkor egy utazótáskát húzva magam után hazaindultam a kórházból – mondta később –, mert senki nem tudott értem jönni, pénz meg nem volt nálam. Az úton többször összeestem, miközben az emberek kikerültek, mondván, biztosan részeg vagyok. Pedig soha életemben nem ittam alkoholt. Én nem akarok ilyen világban élni...

(forrás: szoljon.hu, NOL)
hirdetés

Könyveink