hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Együttműködnek a sportolók egészségéért

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI).

A szövetség részéről dr. Mészáros János elnök, a kórház képviseletében dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos látta el kézjegyével a szerződést.

A megállapodás értelmében a két intézmény több területen is együttműködik egymással annak érdekében, hogy a magyar felnőtt és utánpótlás-válogatott sportolók térítésmentesen vehessenek igénybe kötelező, valamint ajánlott, a minél hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében hasznos egészségmegőrző szolgáltatásokat.

A NVESZ a legmagasabb szintű ellátást szeretné a válogatott sportolók részére biztosítani, a hagyományos egészségügyi ellátáson túl sportegészségügyi, sporthoz kapcsolódó speciális egészségügyi ellátások területén is. A megállapodás értelmében az OSEI által működtetett komplex sportegészségügyi rendszer adta lehetőségeket válogatott és utánpótlás válogatott sportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik rendelkezésére bocsátják, térítésmentesen vehetik igénybe az emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, a teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és pályavizsgálatokat, sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést, sérülés esetén pedig az OSEI több mint hat évtizedes gyakorlatának megfelelően, magasszintű sportsebészeti és sportrehabilitációs ellátást is.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink