hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egyre több magyar aggódik az egészségügy miatt

Sokáig a koronavírus miatt aggódtak a legtöbben, az Ipsos októberi felméréséből úgy tűnik, már nem ez jelenti a legnagyobb problémát, írja a Napi.hu.

Másfél évig nem volt kérdés, hogy mi miatt aggódnak az emberek. Az Ipsos válaszadóinak 18 hónapon keresztül egyértelműen a világjárvány okozta a legtöbb feszültséget. 

A 28 országot érintő kutatás szerint az emberek 29 százaléka érzi már csak a legaggasztóbb tényezőnek a koronavírust. A válaszadók több mint 33 százaléka véli úgy, hogy országában sokkal nagyobb problémát jelent a szegénység vagy a társadalmi egyenlőtlenség. A második helyre viszont a munkanélküliség került (30 százalék), majd a harmadikon a koronavírus és a politikai korrupció (29-29 százalék) áll.

A magyar válaszadók 64 százaléka szerint a hazai egészségügy a legaggasztóbb, majd ezt követi a társadalmi egyenlőtlenségek és a szegénység.

Sok magyar szerint az oktatás (17), a morális hanyatlás (12) is problémás terület, legkevésbé mégis a klímaváltozást (6), a bűnügyekkel kapcsolatos eseményeket (6), a terrorizmust (2) és a gyermekkori elhízást (2) tartják aggasztónak, idézi a kutatás eredményeit a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink