hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Egyeztetne a sportorvoslásról a MOK

A Magyar Orvosi Kamara sürgős egyeztetést kezdeményez a kormánnyal a sportorvoslással kapcsolatos kormányrendelet módosításáról, közli a Weborvos.

A Magyar Orvosi Kamara nem ért egyet a sportorvoslással kapcsolatos kormányrendelet módosításával, azonban a közigazgatási egyeztetés híján erről idejében véleményt mondani nem állt módjában, tudatta a kamara. Mint írták, "a szeptember 21-én 277/2017. számon (21488. o.)közzétett kormányrendelet tartalma a Magyar Orvosi Kamara véleménye szerint sem szakmailag, sem financiálisan nem megalapozott, ezért annak hatályosulása az alapellátók körében jelentős problémát fog okozni, szembefordítva őket adott esetben nemcsak a hozzájuk bejelentkezett lakossággal, de a helyi önkormányzattal is.

Az alapellátásban dolgozó háziorvosok, házigyermekorvosok felkészítése bármilyen sportorvosi feladatra nem történt meg. Az ilyen irányú tevékenység nem tartozik a NEAK által finanszírozott tevékenységek körébe, így erre egyetlen háziorvos sem kötelezhető – még közvetetten, kormányrendelet által a lehetőséget kinyitva sem". A kamara véleménye szerint, bár a sportorvosi tevékenység az alapellátó orvosoknak nem kötelező, ám "az alapvető kérdéseket nem szabályozzák, ezért e joganyag jelen formájában kifejezetten zavart keltő lehet", idézi a köztestületi közleményt a Weborvos.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés