hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egyeztetés az Államtitkárságon

Egészségügyi ágazati sztrájktárgyalás zajlott ma délután, a részletekről az Államtitkárság közleménye számol be.  

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) vezette tárgyalássorozat újabb fordulóját tartották az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságán, ahol jelen voltak a szakszervezettel együttműködési megállapodást kötött szervezetek, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Medicina2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szakdolgozói Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Kórházszövetség képviselői is – írják a közleményben.

A tárgyalófelek azt szorgalmazták, hogy haladéktalanul kezdődjön meg a közös munka a Magyar Államkincstárral az egészségügyi dolgozók bérszámfejtésével kapcsolatos problémák rendezése érdekében. Ugyanakkor sürgették, hogy mielőbb szülessen döntés a szakdolgozók kamarai tagdíjának átvállalása, valamint az egészségügyi dolgozók bankkártya költségeinek támogatása ügyében. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a szakszervezet kéréseinek felülvizsgálatát ígérte az illetékes társtárcák bevonásával, ugyanakkor a partnerektől egységes, írásbeli javaslatokat kért a következő tárgyalási fordulót megelőzően – áll az Államtitkárság közleménéyében.  
 
Egységes munkaruhát és védőruhát szeretnének az érdekképviseletek az állami egészségügyi dolgozóknak és mielőbbi döntést sürgettek az ágazati sztrájktárgyalás résztvevői szerdán. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a következő időszakban felmérést készít az intézményekben a munka-és védőruha szükségletet illetően. Abban mindenki egyetértett, hogy az egészségügyi dolgozók élet-és munkakörülményeinek további javítása fontos társadalompolitikai kérdés.

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság)
hirdetés

Könyveink