hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Egyetértést szült az új fővárosi kórház elhelyezésének ötlete

Tarlós Istvánnak és az új budapesti kórház ügyének sikerült „véleményegységet” létrehozniuk a kancelláriaminiszter és a baloldali ellenzék képviselői között – derül ki a Népszava cikkéből.

A többek között a sürgető kórházi konszolidációról szóló cikkben a lap felidézi, hogy bár az adósságrendezésről nem született döntés a szerdai kormányülésen, az azt követő tájékoztatón azért volt szó az egészségügyről.  Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre válaszolva félresöpörte Tarlós István főpolgármester nyilatkozatait, hogy ő és a kerületi polgármesterek egy része a bezárt Lipót (OPNI) helyén tartaná jónak az új budapesti szuperkórház felépítését. Lázár megerősítette: a kormányfő továbbra is azt várja főpolgármestertől és a fővárosi Fidesz-frakciótól, kérdezzék meg a budapestieket, mit gondolnak a mai egészségügyi ellátásról, szerintük hol kellene fejleszteni.

A baloldali ellenzéki pártok – miként a lap írja  – egységesen óriási hibának nevezték Tarlós bejelentését arról, hogy a hét éve üresen álló műemléki épületében tartja elképzelhetőnek az új budapesti központi kórház kialakítását. Az MSZP és az Együtt mellett Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos, a baloldal tavalyi közös főpolgármester jelöltje is tragikusan rossz döntésnek, egyszerűen hülyeségnek tartja a felvetést. Emlékeztet rá, hogy ma a pesti oldalon a Honvéd Kórház az egyetlen, amely az ellátás valamennyi elemét kínálni képes a betegeknek. A város másik végén, Dél-Budán a Szent Imre Kórház Tétényi úti tömbjéből csak a traumatológia hiányzik, ráadásul lenne hely további fejlesztéseknek, ott a metró és közel vannak az autópályák. Ugyanilyen megfontolások alapján a BAH-csomópont, vagyis a mai Sportkórház környéke is jó megoldás lehet. A szakember szerint a sürgősségi betegellátáshoz a kiváló közlekedés alapfeltétel, a Lipót pedig a nap jelentős részében megközelíthetetlenolvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink