hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Egyetemi hírek

Európa legjobb fiatal neurológusának választotta az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetsége a Szegedi Tudományegyetem Szívsebészeti Klinikáján dolgozó Palotás Andrást. A 29 éves kolléga másodszor kapta meg az Uschi Tschabitscher-díjat (először két évvel ezelőtt). Ezúttal a skizofrénia kezeléséhez használt gyógyszerek genetikai profiljának kutatásáért kapta az elismerést. Palotás András mindezek ellenére sem tervezi, hogy külföldön vállaljon munkát, mint mondja, annak az országnak szeretne dicsőséget szerezni, amely kitanította.
Délmagyarország/Webdoki

120 éves a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika. Az évforduló alkalmából a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány támogatásával 7 új baba-mama kórtermet nyitottak meg, és az új ultrahangdiagnosztikai laboratórium is elkészült. Az intézményben 15 osztály működik 165 betegággyal, országos feladatköre a leukémiák, a daganatos betegségek, a veleszületett anyagcserezavarok, az endokrinológiai, valamint az ideggyógyászati kórképek ellátása. A klinika fontos szerepet tölt be a zsíranyagcsere- zavarok és az érrendszeri betegségek megelőzésében is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
(Forrás: SE, DEOEC
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés