hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Egyet fizet, hármat kap oltásakció a kecskeméti lányoknak

Kedvezményesen igényelhetnek gyermekük számára humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást az önkormányzattól a kecskeméti hetedik osztályos leányok számára szüleik.

A Bács-Kiskun megyei város önkormányzatának közlemény szerint a védőoltás-támogatásra minden olyan hetedik osztályos leány jogosult, aki valamelyik kecskeméti iskolában tanul. Alaptámogatás esetén a hármas oltássorozat első oltásának költségét a támogatott fizeti, a második és harmadik oltást pedig az önkormányzat ingyenesen biztosítja. Megjegyezték, a HPV elleni oltássorozat gyógyszertári áron összesen mintegy 90 ezer forintba kerülne, az önkormányzat által kötött szerződésnek köszönhetően azonban a befizetendő összeg egy vakcina ára, 15 855 forint.

Kiemelt támogatás jár mindazoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és akiket átmeneti vagy tartós nevelésbe vettek. Ez esetben a teljes oltássorozat ingyenes, és a költségek megelőlegezése sem szükséges.

Hangsúlyozták, hogy a támogatás nem jár automatikusan, azt igényelni kell a www.kecskemet.hu oldalról letölthető, illetve a polgármesteri hivatal családvédelmi osztályán elérhető nyomtatványon. A kérelemhez olyan iskolalátogatási igazolást kell csatolni, amelyen feltüntették, hogy a gyermek 7. osztályos. A kérelmet szeptember 15. és október 15. között lehet benyújtani a polgármesteri hivatalhoz személyesen vagy postai úton.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés