hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Egyesületet alapítanak a "kórházvédők"

Bejegyzett egyesületet kívánnak létrehozni az egri kórház volt "kórházvédői" Egerben - közölte kedden a korábbi bizottság elnöke. A HospInvest közben "kórházrombolás" miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A kezdeményezés célja az önsegélyezés, illetve olyan konferenciák szervezése, ahol egy európai színvonalú betegellátás kialakításának módját vizsgálják - mondta el Szabó Pál egy nagygyűléssel egybekötött sajtótájékoztatón. Az egyesület részére adományokat várnak "egy leendő Markhot Ferenc Kórház megalapítása érdekében" - tette hozzá. Időközben az intézményt működtető HospInvest régióigazgatója arról adott ki közleményt, hogy számos nyomát tapasztalták az intézményben az átadás-átvételt megelőző rombolásnak. Ezért a cég feljelentést tett a rendőrségen. Kosztura László tájékoztatása szerint a legnagyobb kárt a sürgősségi betegellátó osztályon tapasztalták, ahonnan notebook-ot és orvosdiagnosztikai eszközöket vittek el, a főnővéri szobában található számítógépekről pedig letörölték a programokat, adatbázisokat. Az is előfordult, hogy teljes számítógépet tettek használhatatlanná.
A "kórházvédők" nagygyűlésén Hegyaljai Judit, a "bizottság" tagja, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének képviselője visszautasította a kórházrombolás vádját, egyben megtévesztőnek nevezte a HospInvest azon tájékoztatását, hogy a nyugodt munkakörülmények uralkodnak az intézményben." A szemészet bezárt, a kardiológia nem működik, az intézmény pedig őrző-védők által védett börtönkórházzá alakult" - vélekedett.

Medical Online; MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés